Golčina Kompanyja za neopisivu sreću na Etihadu, City 90 minuta od nove titule
Ono što ofanzivcima Cityja nije pošlo za nogom, jeste Kompanyju, koji je u 70. postigao spetkakularan gol za veliku pobjedu

Građani otvaraju šampanjac

Golčina Kompanyja za neopisivu sreću na Etihadu, City 90 minuta od nove titule

Edmir Škorić

Manchester City je u "utakmici sezone" ugostio Leicester i na Etihadu slavio s 1:0, pa se našao na prag odbrane titule u Premier ligi.

City je u posljednjem meču pretposljednjeg, 37. kola Premier lige dosta teško došao do pobjede nad Leicesterom.

Gosti su hrabro igrali, otvoreno, mada su uglavnom morali da se brane i da čuvaju svoj gol. Uspijevali su u tome punih 70 minuta, a onda su primili pogodak koji je Cityju donio veliki pomak ka tituli.

Tima Pepa Guardiole je uglavnom vodio glavnu riječ i dominirao je od početka, a Schmeichel je sjajnim odbranama držao goste u životu, tačnije navijače Liverpoola, koji su se potajno nadali iznenađenju u Manchesteru.

Imao je veliku šansu Aguero u 69. minuti, Schmeichel je odbranio, a onda je iskusni stoper Vincent Kompany zabio eurogol za veliko slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ima 95 bodova, bod više od Liverpoola, a do kraja je ostalo još jedno kolo. Sljedećeg vikenda City gostuje Brightonu, dok će Liverpool ugostiti Wolverhampton.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Minut prije gola,frajer skine zicer. Onda primi ovako nešto !!!!
4 5
Ibro
Nikad u zivotu nije dao ovakav gol I sad bas da mu se usreci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi