Golijada Arsenala u Liverpoolu
Fabregas je dva puta zatresao mrežu

Topnici deklasirali Everton

Golijada Arsenala u Liverpoolu

U posljednjem današnjem meču 1. kola Premier lige, Arsenal je u gostima potpuno deklasirao Everton potresavši mrežu domaćih čak šest puta. Ovom visokom pobjedom Topnici su sjeli na čelo tabele najjače lige svijeta.

U Arsenalu su očekivali težak meč u Liverpoolu, ali nakon 90 minuta na semaforu je stajalo čak 6:1, a sve je bilo jasno i krajem prvog poluvremena kada su gosti stigli do 3:0.

Denilson je pogodio prvi u 26. Minuti, samo jedanaest minuta kasnije (37. minut) u listu strijalaca se upisao i novopridošli Thomas Vermeulen, a već u 41. minuti pogodio je Galas i ugasio sve nade navijača Evertona.

Samo tri minute prošle su od prvog sudijskog zvižduka u drugom poluvremenu, a Cesc Fabregas je ubacio četvrti, a u 70. minuti i peti gol. U 89. minuti, Arshavin je pogodio stativu, da bi na loptu natrčao hrvatski Brazilac Eduardo i pospremio je još jednom u gol za ukupno šest komada u mreži domaćih.

U 90. minuti, gol za oproštaj pogodio je Saha.

Topnici su u potpunosti dominirali na terenu i prolazili kroz sredinu terena i odbranu Evertona poput brzih vozova, a igra domaće ekipe bila je toliko mučna da su navijači napustili “mjesto zločina” i mnogo prije kraja susreta.

Everton je prošlu sezonu završio na 5. mjestu, odmah iza Arsenala, a ukoliko u nastavku sezone budu igrali kao danas, teško da će ponoviti sličan rezultat.

Rezultati:


Blackburn – Manchester City 0:2
Portsmouth- Fulham 0:1
Stoke – Burnley 2:0
Aston Villa – Wigan 0:2
Bolton – Sunderlan 0:1
Wolverhampton – West Ham 0:2
Everton - Arsenal 1:6

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.