Golijada Dinama, Hajduk bez pobjede

HNL, 1. kolo

Golijada Dinama, Hajduk bez pobjede

Adnan Beganović

Završeno je 5 utakmica večerašnjeg programa 1. kola hrvatske fudbalske lige i već na samom startu novog prvenstva možemo reći da je u Hrvatskoj sve po starom.

Dinamo je sjajno otvorio novi šampionat, na Maksimiru su “unakazili” Istru, a rezultat od 7:1 u korist Modrih najbolje oslikava stanje na terenu. Golove za zagrebačku momčad postigli su Morales i Mandžukić po dva, te po jedan Sivonjić, Slepicka i Badelj, a jedini strijelac za novog prvoligaša bio je Župan.

Hajduk je u novo prvenstvo ušao upravo onako kako je i završio prošlo, očajno. Ibričić i društvo gostovali su kod podmlađenog Osijeka i nisu uspjeli doći do pobjede (1:1), a kakvo je stanje na terenu bilo, onda se može reći da fudbaleri Hajduka mogu biti zadovoljni i ovim bodom. Naši internacionalci u dresu Hajduka, Ibričić i Pandža, na terenu su bili od prve minute.

Veliki posao na otvaranju nove sezone gostujućim pobjedama napravili su Šibenik i Cibalia. Klub iz Krešimirovog grada gostovao je kod Croatije te sasvim zasluženo došao do prvih bodova. Strijelci u pobjedi Šibenika od 2:0 bili su Puškarić (o.g.) i Ademi. Puškarić je inače bio jedan od najboljih pojedinaca domaće momčadi, ali na jedno ubacivanje našeg internacionalca Samira Dure loše je reagovao te je loptu skrenuo u sopstvenu mrežu. Veoma je bitno istači da su u dresu Šibenika od prve minute pored Dure zaigrali i Mehmed Alispahić, Velimir Vidić i Jusuf Dajić.

Pored remija na utakmici Osijek – Hajduk večeras su i Međimurja i Karlovca odigrali bez pobjednika(1:1). Gosti iz Karlovca poveli su preko Lajtmana, a izjednačio je Lima. U premijernom nastupu Karlovca u elitnom rangu hrvatskog fudbala svoju minutažu imali su Mahir Iftić, Adis Stambolija i Haris Redžepi.

HNL, 1. Kolo:

Dinamo – Istra 7:1
Osijek – Hajduk 1:1
Croatia – Šibenik 0:2
Zadar – Cibalija 0:3
Međimurje – Karlovac 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti