Golijada i remi u Glasgowu, Balotelli obradovao Anfield

Evropska liga, 1/16 finala

Golijada i remi u Glasgowu, Balotelli obradovao Anfield

Osam preostalih utakmica šesnaestine finala Evropske lige odigrano je večeras s početkom u 21:05, a zabilježeno je nekoliko interesantnih rezultata.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Glasgowu, gdje je domaći Celtic dočekao Inter. Gosti su nakon 13. minuta vodili sa 2:0 golovima Shaqirija i Palacija, ali su se domaći u 24. i 26. minuti vratili u egal preko Armstronga i Campagnara, koji je postigao autogol. Rodrigo Palacio je u posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodio za 3:2 i tako Interu ponovo donio prednost.

Iako se očekivao nastavak golijade i u drugom poluvremenu, do toga nije došlo pa je rezultat 3:2 bio aktivan sve do posljednje minute. Tada je Šveđanin Guidetti pogodio za 3:3 i veliku radost navijača Celtica.

Liverpool se na Anfieldu dugo mučio sa Bešiktašom a onda je sudac šest minuta prije kraja regularnog dijela pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Mario Balotelli, koji je tako pogodio za minimalnu ali vrijednu pobjedu Liverpoola od 1:0.

Sevilla je dugo lomila otpor Borussije iz Moenchengladbacha koju je na kraju savladala sa 1:0, a gol odluke postigao je Iborra u 70. minuti. Tottenham i Fiorentina su remizirali u Londonu odigravši 1:1, a oba pogotka viđena su u prvom poluvremenu. Soldado je u 6. minuti pogodio za 1:0, da bi trideset minuta kasnije Basanta izjednačio i donio Fiorentini pozitivan rezultat pred revanš u Firenci.

Villareal je na svom terenu savladao Salzburg sa 2:1, a istim rezultatom Guingamp je savladao Dinamo iz Kijeva. Gosti su na poluvremenu vodili sa 1:0, ali su ostali sa dva igrača manje i u nastavku primili dva pogotka i tako izgubili ovaj meč.

Ajax je na svom terenu pogotkom Milika u 35. minuti savladao Legiju, dok su meč bez golova odigrali Anderlecht i Dinamo iz Moskve. Gosti su zbog isključenja Buttnera posljednjih petnaestak minuta bili sa igračem manje, ali belgijski prvak nije uspio stići do pogotka vrijednog pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 1/16 finala:

Ajax - Legia 1:0
Anderlecht - Din. Moscow 0:0
Celtic - Inter 3:3
Guingamp - Din. Kiev 2:1
Liverpool - Besiktas 1:0
Sevilla - Moenchengladbach 1:0
Tottenham - Fiorentina 1:1
Villarreal - Salzburg 2:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.