Golijada na Nou Campu, Barca savladala Valenciju

Golijada na Nou Campu, Barca savladala Valenciju

E. Škorić

U sjajnom meču 28. kola španske La Lige Barcelona je s 4:2 savladala Valenciju.

Barcelona je bila veliki favorit na svom Nou Campu, ali se  dosta mučila protiv gostiju iz Valencije, da bi na kraju, zahvaljujući Messiju, došla do važne pobjede.

Katalonci su s novom pobjedom opet došli na dva boda od vodećeg Real Madrida, te nastavljaju trku za titulu.

Mangala je glavom pogodio u 29. minuti nakon ubačaja iz kornera, da bi samo šest minuta kasnije Neymar sjajno proigrao Suareza iz auta, a ovaj pogađa za izjednačenje.

Deset minuta kasnije Lionel Messi se upisao u strijelce za preokret Barcelone, ali je u završnici prvog dijela El Haddadi zatresao mrežu matičnog kluba za 2:2.

U drugom dijelu Barca je igrala s igračem više jer je Mangala u 44. minuti isključen zbog drugog žutog kartona. 

Ipak, sjajni Messi u 52. minuti nakon proigravanja od strane Mascherana zabija za trijumf Barce, mada je Valencia djelovala opasno i bila je dostojan rival Barci tokom čitave utakmice. U finišu meča Andre Gomes je postavio konačnih 4:2.

La Liga, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Valencia 4:2 (Suarez 35, Messi 45 - penal, 52, Gomes 89/ Mangala 29, El Haddadi 45)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi