Golijada na Pecari pripala Širokom Brijegu

Pobjeda Širokobriježana od 4:2

Golijada na Pecari pripala Širokom Brijegu

Posljednja utakmica današnjeg programa Premijer lige Bosne i Hercegovine donijela je duel Širokog Brijega i Zvijezde iz Gradačca. Iako su gosti prvi došli u prednost, na kraju je mnogo uspješniji bio aktuelni viceprvak naše zemlje koji je zabilježio pobjedu rezultaton 4:2.

Zvijezda je u prednost došla u 25. minuti kada je Barišić katastrofalno pogriješio i omogućio Stojanovu da postigne gol za svoj tim. Stojanov je lobovao golmana Soldu i donio Zvijezdi neočekivano vodstvo na ovom susretu. Širokom su trebale samo dvije minute da poravna rezultat. Strijelac je bio Zvonimir Kožulj u 27. minuti.

Potpuni preokret desio se u 33. minuti. Wagner je nakon tzv. glavometa u šesnaestercu Zvijezde postigao pogodak i donio Širokom prednost od 2:1. Isti igrač povisio je rezultat tri minuta prije kraja poluvremena, kada je nakon jednog kornera pogodio malu mrežicu gola Zvijezde. Na odmor se otišlo s rezultatom 3:1.

Nastavak utakmice donosi brzi pogodak Širokog Brijega, koji u 55. minuti golom Ćorića dolazi u prednost od 4:1. Ćorić je glavom pogodio nakon jednog centaršuta Zakarića i definitivno odlučio pobjednika u ovom susretu. Nakon toga, tempo utakmice je očekivano splasnuo jer su domaći bili zadovoljni stečenom prednošću i mirno su privodili utakmicu kraju. Sve što je Zvijezda uspjela uraditi do kraja jeste počasni pogodak koji je djelo Isanovića u 82. minuti, kada je postavljen i konačni rezultat utakmice.

Široki Brijeg sada ima 13 bodova i nalazi se na prvom mjestu zajedno sa ekipom Zrinjskog.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.