Golijada na Philips Stadionu, pobjeda PSV-a
Švedski reprezentativac finskih korjena, Ola Toivonen

Eredivisie, 14. kolo, PSV - Excelsior 4:2

Golijada na Philips Stadionu, pobjeda PSV-a

Odigrana je i prva utakmica 14. kola holandske Eredivisije u kojoj je PSV sa 3:2 savladao Excelsior, te tako preuzeo lidersku poziciju za sada, a da li će tu ostati znat će se nakon utakmice Breda - Twente.

Gosti su krenuli vrlo dobro, a poveli su već u 6. minuti kada je gol postigao 22-godišnji defanzivac Daan Bovenberg, međutim na odmor se otišlo sa prednosti u korist PSV-a.

Jeremain Lens je izjednačio u 19. minuti, da bi iskusni Wilfred Bouma u 34. minut donio prednost timu iz Enidhovena.

Samo nakon pet minuta igre u nastavku PSV je došao do još jednog gola, a ovaj put je strijelac bio švedski reprezentativac finskih korjena, Ola Toivonen.

U 70. minuti Guyon Fernandez donosi malu nadu Excelsioru, no u 78. minuti brazilski defanzivac Marcelo Antônio Guedes Filho postiže pogodak za konačnih 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.