Golijada u Bundesligi: Wolfsburg i Schalke sigurni

U šest utakmica 26 golova

Golijada u Bundesligi: Wolfsburg i Schalke sigurni

Završeno je šest utakmica 25. kola njemačke Bundeslige, u kojim je viđeno čak 26 pogotka.

Najatraktivniji duel odigrali su Wolfsburg i Monchengladbach, a na kraju su se radovali Vukovi, koji su upisali pobjedu rezultatom 2:1. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu, a već nakon 17. minuta domaći su imali dva gola prednosti. Draxler i Kruse su donijeli Wolfsburgu sigurnu prednost, koju je u 23. minuti ugrozio Raffael. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, pa je Wolfsburg proslavio vrijedan trijumf.

Schalke je na gostovanju u Kolnu slavio sa 3:1, a gosti su u vodstvo stigli već nakon dvije minute, kada je Huntelaar iz penala pogodio za 1:0. Meyer u 23. minuti povisio na 2:0, da bi minut kasnije Bittencourt smanjio na 2:1. Di Santo je u 76. minuti postigao treći gol za Schalke i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Stuttgart je pred svojim navijačima pregazio Hoffenheim rezultatom 5:1, a pogotke za domaći tim su postizali Niedermeier (2), Rupp, Kostić i Werner. Jedini gol za Hoffenheim djelo je Kramarića u 73. minuti. Ubjedljiv je bio i Werder, koji je golovima Bartelsa, Pizarra, Gebre Selassieja i Junuzovića rezultatom 4:1 savladao Hannover, za koji je jedini gol postigao Karaman.

Sjajnu utakmicu odigrali su Augsburg i Leverkusen. Iako su domaći imali vodstvo od 3:0 koje im je sa tri gola omogućio Koo Ja-Cheol, meč je na kraju okončan remijem (3:3). Bellarabi je u 60. smanjio na 3:1, da bi u 80. minuti Verhaegh zatresao vlastitu mrežu i vratio Bayer u igru. Konačnih 3:3 postavio je sa bijele tačke u 93. minuti Calhanoglu iz penala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt je na svom terenu remizirao sa Ingolstadtom odigravši 1:1. Gosti su poveli golom Hartmanna, da bi Russ u drugom poluvremenu postavio konačni rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi