Golijada u Readingu pripala Crvenim đavolima

Pobjeda Manchester Uniteda

Golijada u Readingu pripala Crvenim đavolima

Midhat Šljivak

Pravu fudbalsku ljepoticu u 15. kolu Premiershipa odigrali su na Madejski stadionu Reading i Manchester United, a na kraju su gosti slavili pobjedu u ludoj utakmici rezultatom 4:3.

Reading je prvi stigao do vodstva u ovom susretu. Nakon centaršuta sa lijeve strane u osmoj minuti, odbrana Uniteda je spustila loptu pravo na nogu Hala Robsona-Kanua koji sjajnim volejom matira Lindegaarda za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo pet minuta kasnije United stiže do izjednačenja. Anderson je šutirao iskosa s lijeve strane, a lopta završava iza leđa loše postavljenog golmana domaćih Fredericija. Tri minute nakon toga, Crveni đavoli su poveli. Dosuđen je penal, a odgovornost je preuzeo Wayne Rooney koji pogađa za vodstvo izabranika Sir Alexa Fergusona od 2:1.

Prava ludnica je tek uslijedila. Shorey je u 19. minuti ubacio iz kornera, a najviši u skoku je Adam Le Fondre, kojo pogađa mrežu tima sa Old Trafforda za poravnanje rezultata na 2:2. Samo četiri minute kasnije novi gol iza leđa Lindegaarda. Shorey je ponovo izveo korner, aovog puta gužvu u petercu koristi Sean Morrison koji je pogodio za vodstvo Readinga od 3:2.

Ipak, na odmor su sa prednošću otišli Crveni đavoli. U 30. minuti lijepu loptu Evre sa lijeve strane u pogodak je pretvorio Wayne Rooney, da bi samo četiri minute kasnije Rooney asistirao za Robina Van Persieja koji pogađa za rezultat poluvremena od 4:3.

Nastavak susreta nije donio ni izbliza tako dobru utakmicu kao u prvih 45 minuta susreta. Jobi McAnuff je prvi zaprijetio u nastavku Lindegaardu, a potom je i La Fondre pokušao, no neprecizno. Robin Van Persie je bio najopasniji golu domaćih, ali i on nije imao dobru završnicu.

McAnuff je u 78. minuti ponovo imao dobar šut u okvir gola Uniteda, ali promjene rezultata nije bilo. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa sva tri boda putuju u crveni dio Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 









Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.