Golijada Veleža i nova sramota u Trebinju
Mostarci imaju razloga za slavlje

Počela Premijer liga BiH

Golijada Veleža i nova sramota u Trebinju

U prva četiri susreta 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najviše su profitirali Velež, Borac i Zvijezda, koji su zabilježili pobjede na otvaranju sezone.

Borac je nedaleko od svog Gradskog stadiona u Banja Luci gostovao kod ekipe Laktaša i kući se vratio sa punim plijenom od tri boda. Banjalučani su prvo poluvrijeme odigrali gotovo pa bez greške, što je na kraju prvih 45 minuta rezultiralo viskom prednošću od 2:0. Vranješ je postigao prvi gol u Premijer ligi ove sezone, a na 2:0 je povisio Ljubović.

U drugom dijelu tempo igre je splasnuo, dijelom usljed veoma toplog vremena, a dijelom zbog toga što su gosti iz Banja Luke, zadovoljni rezultatom, čuvali stečenu prednost, dok domaćini jednostavno nisu imali snage da naprave kakav preokret.

Najubjedljiviju pobjedu danas je ostvario Velež, koji je u Vrapčićima sa visokih 5:0 savladao Travnik. Veteran u dresu mostarske ekipe, Dženan Zaimović, bio je, slobodno to možemo reći, prvo ime susreta. Zaimović je doveo Rođene u prednost u 24. minuti, a pred sam kraj prvog dijela postigao je i svoj drugi pogodak.

U nastavku susreta Velež nije stao, već je do vrha napunio mrežu gostujućeg golmana Adisa Nurkovića. Na 3:0 u 67. minuti povisio je Džafić, 4:0 je bilo tri minute kasnije nakon gola Velagića, a konačnih 5:0 bilo je djelo rezerviste Durakovića deset minuta prije kraja utakmice.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, loše je krenuo u odbranu titule. Plemići su zapeli na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, gdje je od njih sa 2:0 bila bolja ekipa Zvijezde.

Mostarci su u prvom dijelu utakmice imali terensku inicijativu i nešto izglednije prilike, ali je Zvijezda povela u jeku napada Zrinjskog. Savić je u 38. minutu doveo ekipu iz Gradačca u prednost, a pri rezultatu 1:0 za Zvijezdu se i otišlo na odmor. Konačan rezultat u 63. minuti utakmice postavio je Omeragić.

Susret izmedu Leotara i novajlija u Premijer ligi, ekipe Rudara iz Prijedora, kasnio je oko 20 minuta. Naime, Prijedorčani nisu izmirili na vrijeme svoje obaveze prema Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, odnosno nisu uplatili kotizaciju za takmičenje. Tako je sezona u Premijer ligi počela u znaku kojim je obilježena godinama – skandalom. Ostaje nejasno kako je susret na Policama uopšte odigran ako Rudar zaista nije izmirio sve obaveze.

Rezultati


Laktaši - Borac 0:2
Velež - Travnik 5:0
Zvijezda - Zrinjski 2:0
Leotar - Rudar 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.