Golijada Villarreala i M'gladbacha, drama u Helsinkiju

Grupe A i B

Golijada Villarreala i M'gladbacha, drama u Helsinkiju

Utakmicama petog kola nastavljeno je takmičenje u okviru grupe A Evropske lige. 

Zanimljiv susret u Španiji su odigrali Villarreal i Borussia Moenchengladbach. Rezultat je na kraju glasio 2:2, iako su domaći dva puta bili u prednosti.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:0 jer je Vietto u 26. minuti doveo svoj klub u vodstvo. U drugom dijelu igre viđena je prava golijada koju je otvorio Raffael sjajnim golom i 55. minuti, da bi samo osam minuta kasnije Cheryshev vratio vodstvo Villarrealu. Granit Xhaka je fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 67. minuti postavio konačan rezultat ove utakmice.

Zurich se na svom terenu lako obračunao sa Apollonom, iako nije počelo baš najbolje po švicarski tim. Rosa je u 23. minuti doveo goste sa Kipra u prednost, da bi domaći uspjeli doći do potpunog preokreta već do kraja prvog poluvremena.

Djimsiti je prvo u 32. minuti poravnao rezultat, da bi Zurich u prednost doveo Chikhaoui sedam minuta kasnije. Isti igrač je u 59. minuti postavio konačan rezultat utakmice.

U okviru grupe B, večeras su se sastali Helsinki i Kopenhagen, te Torino i Club Brugge. Dok je susret u Italiji okončan bez pogodaka, u Helsinkiju je bilo vrlo zanimljivo. Baah je doveo domaće u prednost u 29. minuti, da bi u 90. minuti Nilsson pogodio za izjednačenje. Činilo se da će to biti konačni rezultat utakmice, a onda je Kandji u trećoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu koja Helsinki ostavlja u borbi za drugi krug.

Evropska liga, grupe A i B:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zurich - Apollon 3:1
Villarreal - Borussia M. 2:2
Helsinki - Kopenhagen 2:1
Torino - Club Brugge 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije