Golman donio pobjedu svojoj ekipi

Golman donio pobjedu svojoj ekipi

Sinoć je odigrano 17. kolo kolumbijske prve lige, a najzanimljiviji detalj se desio u utakmici Santa Fe-a i Millonariosa.

Naime, dvadesetdvogodišnji golman domaće ekipe,  Camilo Vargas, postigao je u 90. minuti gol glavom, za pobjedu svoje ekipe. Iako je rezultat bio 0:0, Vargas je prilikom izvođenja kornera njegove ekipe došao u šesnaesterac protivničke ekipe. 

Lopta je išla na ivicu peterca, mladi golman je skočio, te se sjajno snašao za veliku pobjedu svoje momčadi. Na tribinama je uslijedilo veliko slavlje. 

Santa Fe je ovom pobjedom došao na korak od play-offa u kolumbijskom prvenstvu, a sada imaju prednost od dva boda nad devetoplasiranim Deportivo Calijem.

Pogledajte gol sinoćnjeg junaka Santa Fe-a... 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.