Nestvarnom odbranom glavom spriječio eurogol nove zvijezde Liverpoola

Zaista fenomenalno

Nestvarnom odbranom glavom spriječio eurogol nove zvijezde Liverpoola

Esmer Oštraković

Prijateljsku utakmicu odigrale su ekipe Liverpoola i Leicestera, a pobjedu su ostvarili Redsi i to sa 4:0.

Bivši engleski prvaci odigrali su meč u sklopu azijske predsezone, a Redsi su kao favoriti došli do lagane pobjede nad novim članom Championshipa.

Najbolji trenutak viđen je kada je Szoboszlai pokušao da postigne majstorski gol, ali ga je u tome spriječio protivnički golman.

Dosta izmijenjena ekipa Leicestera, pod novim trenerom Enzom Marescom, trebao je biti zanimljiv test za Liverpool, ali ipak nisu bili dostojan rival.

Liverpool je poveo u 30. minuti golom Darwina Nuneza, a onda u razmaku od tri minute još dva gola. Dva puta je Mohamed Salah asistirao, a pogađali su Bobby Clark i Diogo Jota.

Napravljen je veliki broj promjena u Liverpoolu, pa je na poluvremenu ušao i Szoboszlai koji je došao iz Njemačke kao veliko pojačanje.

U drugom dijelu tek još jedan gol. U 64. minuti Ben Doak je na asistenciju Matipa postavio konačan rezultat. Bio je to prvi neslužbeni gol mladog Škota u dresu Redsa.

Mac Allister je još jedan od igrača koji su ovog ljeta pojačali Liverpool i on je kao starter danas odigrao dosta dobru utakmicu.

Imao je Liverpool pored četiri gola još nekoliko sjajnih šansi i mogao je ostvariti i veću pobjedu nad Leicesterom.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi