Pred početak nove sezone u Premier ligu stižu značajne promjene

Nema više zadržavanja igre

Pred početak nove sezone u Premier ligu stižu značajne promjene

Midhat Šljivak

Nova fudbalska sezona u Premier ligi počinje 11. augusta duelom Burnleya i Manchester Cityja, a pred njen početak donijet je niz pravila kojim rukovodstvo lige želi dodatno poboljšati kvalitet. Među bitnim stavkama je činjenica da su sudije dobile zadatak da produže utakmice za svaku izgubljenu sekundu tokom igre.

Nova sezona Premiershipa koja počinje 11. augusta donijet će nekoliko bitnih promjena. Posebno se to odnosi na nadoknadu mečeva koja bi mogla biti poprilično duga jer su sudije dobile zadatak da nadoknade apsolutno sve što mogu od izgubljenog vremena.

Premier liga je prošle sezone bilježila samo 54 minute aktivne igre. Razlog tome su pregledi VAR-a, proslave golova, te brojna zadržavanja igre.

Međutim, EFL je odlučio napraviti ono što je FIFA tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Utakmice će trajati dosta duže jer su sudije dobile naredbu da se svaki izgubljeni sekund nadoknadi.

Tako u novoj sezoni Premier lige možemo očekivati dosta utakmica s ogromnom nadoknadom, pa će i klubovi koji imaju namjeru krasti vrijeme sada dva puta razmisliti.

Oglasi

Također, sudije će biti značajno oštrije u sankcionisanju igrača tokom zadržavanja igre, posebno u završnoj fazi utakmice.

Tu se Englezi nisu zaustavili. Igrači koji su povrijeđeni više neće moći dobijati pomoć na terenu i morat će izaći iz igre kako bi se utakmica odmah nastavila. Naravno, izuzetak su teže povrede ili povrede golmana koje su rezultirale teškim prekršajem protivničkog igrača.

Igrač koji je izašao iz igre ne može se odmah vratiti u igru već je prinuđen sačekati pored linije barem 30 sekundi i zatim mu po pravilima sudija dopušta povratak na teren.

Englezi su također zabranili korištenje peškira za brisanje lopti, pa će i na ovaj način pokušati zaustaviti krađu vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rukovodstvo Premiershipa očigledno je odlučilo značajno utjecati na kvalitet igre i što je više moguće zaustaviti klubove u krađi vremena i vidjet ćemo kako će sve izgledati na početku nove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi