Golman pokazao Koljiću i saigračima kako se penali šutaju

U maniru rasnog strijelca

Golman pokazao Koljiću i saigračima kako se penali šutaju

Veliki derbi u Rumuniji za vikend su odigrali FCSB (nekadašnja Steaua) i Craiova našeg Elvira Koljića.

U neizvjesnom meču odigranom u Bukureštu na kraju je slavio FCSB rezultatom 3:2, a jedan od strijelaca za goste bio je, ni manje ni više, nego - golman Mirko Pigliacelli.

Kako se u ovoj sezoni igrači Craiove nisu proslavili s izvođenjem jedanaesteraca, trener rumunskog kluba je odlučio da ukaže povjerenje svom sunarodnjaku, Italijanu, Pigliacelliju koji je na radost 3.000 gostujućih navijača u stilu rasnog golgetera zatresao mrežu.

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, igrači Craiove su promašili pet uzastopnih penala u ovoj sezoni, a neće biti iznenađujuće ukoliko ih i u narednom periodu bude izvodio Pigliacell.

Protiv FCSB-a je nastupio i nekadašnji napadač Krupe Elvir Koljić, no za 90 minuta provedenih na terenu nije se upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi