Golman Stekelenburg nesretan  u Ajaxu
Stekelenburg želi iz Ajaxa...

Golman Stekelenburg nesretan u Ajaxu

Edmir Škorić

Maarten Stekelenburg izrazio je svoje veliko nezadovoljstvo trenutnim stautsom u amstedamskom Ajaxu. Naime, nizozemski golman je nedavno izgubio svoje mjesto u prvom timu Ajaxa.

Na golu Ajaxa zamijenio ga je Kenneth Vermeer, a Stekelenburg je daleko nesretan činjenicom da mora sjediti na klupi.

"Ja i dalje očekujem da ću biti prvi izbor golmana za ostatak ove sezone", rekao je da Stekelenburg za Sportwereld. "Međutim, Marco van Basten je napravio odluku da se odluči za Kenneth, i naravno da sam trenutno jako razočaran i ljut".

"Ja više nemam motivacije da se borim za povratak tog mjesta. Ipak, život ide dalje i moram prihvatiti situaciju. A golman mora imati puno povjerenje u glavnog trener. Biti na klupi kao golman nije isto poput ostalih igrača", završio je 26-godišnjak.

Stekelenburg je prošao sve selekcije Ajaxove škole. i do sada je napravio 131 nastup u dresu amsterdamskog kluba. Za reprezetnacije Holandije branio je 16 puta. Ugovorom za klub je vezan do 2012. godine, no on je najavio da bi već ovog ljeta volio preći u inozemstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.