Golmanu moraju amputirati i drugu nogu?

Trojica igrača Chapecoensea u bolnici

Golmanu moraju amputirati i drugu nogu?

Edmir Škorić

Trojica nogometaša Chapecoensea prevezena su u bolnicu u Kolumbiji nakon stravične nesreće.

Devetnaest nogometaša Chapechoensea je poginulo u padu aviona, no trojica su trenutno zbrinuta u bolnici. Najugroženije je stanje golmana Follmanna, kojem je amputirana desna noga.

Prema novim izvještajima brazilskih medija, prijeti velika opasnost da će Follmannu ljekari morati da amputiraju i drugu nogu.

Na lijevoj nozi je Follmann pretrpio mišićne i vaskularne povrede koje će zahtijevati nove medicinske procedure. On se nalazi u bolnici Rionegro i navodi se da normalno diše.

Alan Ruschel, igrač Chapecoensea, operisan je u utorak. On je imao fraturu kičme i strahuje se da ne postnae kvadriplegičar.  Njegov kolega Neto posljednji je spašen, a u bolnicu je dovezen s povredama glave. Ima dobru cirkulaciju i neurološko stanje, ali i veliki broj rana, te se pokušava spriječiti infekcija. Ima prelom u donjim ekstremitetima zbog šoka.

Ipak, zasad su vijesti pozitivne, svi su izvan životne opasnosti i to je najbitnije. A da će imati posljedice do kraja života, nažalost čini se da hoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi