Golovi Halilovića i Harbe nedovoljni da se iznenadi Jablonec

Bh. internacionalci strijelci za Hradec

Golovi Halilovića i Harbe nedovoljni da se iznenadi Jablonec

Edmir Škorić

Pogoci bh. internacionalca Emira Halilovića i Harisa Harbe nisu pomogli Hradecu da izbjegne poraz na gostovanju kod Jabloneca.

Jablonec je u duelu sa Hradecom stigao do devete pobjede u sezoni i sa 32 boda preuzeo je vrh tabele. No, domaćina su dobro namučili igrači koje s klupe vodi bivši trener Sarajeva Jiri Plišek.

 

David Lafata je u šestoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali je ubrzo stigao preokret gostiju na krilima dvojice bh. nogometaša. Prvo je u 16. minuti Harba, bivši igrač Olimpica, poravnao rezultat, da bi Zvijezdin bivši igrač Emir Halilović u 27. minuti zabio za prvu prednost gostiju na utakmici.

 

Jakub Stochl je u 45. minuti vratio stvari na početak. Na samom otvaranju drugog dijela edna glupost Tome Holeša, koji je skrivio penal i zaradio crveni karton. Lafata je bio siguran s bijele tačke za svoj drugi, Jablonecov treći gol i tri boda.

 

Na klupi Hradeca presjedio je juniorski bh. reprezentativac Asim Zec, brat puno poznatijeg Ermina.

 

Češka liga, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Jablonec - Hradec 3:2 (Lafata 6, 48 - penal, Stochl 45/ Harba 17, Halilović 27)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.