Golovi su im u krvi: Suarez, Ronaldo, Ibra...

KO su najbolji strijelci liga petice

Golovi su im u krvi: Suarez, Ronaldo, Ibra...

Najbolje i najgledanije lige svijeta, takozvane lige petice okupljaju najbolje svjetske igrače. Messi, Ronaldo, Ribery, Suarez, Ibrahimović i mnogi drugi velikani igraju na travnjacima Engleske, Njemačke, Francuske, Italije i Španije. 

Najefikasniji među njima u dosadašnjem dijelu sezone je Urugvajac Luis Suarez, napadač Liverpoola koji sa 20 pogodaka predvodi topnike engleskog Premiershipa.

Jednak broj pogodaka postigao je i sjajni Cristiano Ronaldo igrajući za Real Madrid što ga je proizvelo u prvog topnika španske Primere.

Najefikasniji fudbaler Francuske Ligue 1 očekivano je Zlatan Ibrahimović koji je do sad postigao 15 pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan gol manje od Ibrahimovića postigao je Italijan Giuseppe Rossi igrajući za Fiorentinu i on je ujedno najbolji strijelac Serije A.

Strijelce Bundeslige sa 11 postignutigh golova predvodi Poljak Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.