Golovima Pašalića Hajduk savladao Dinamo

HNL

Golovima Pašalića Hajduk savladao Dinamo

Edmir Škorić

Najveći hrvatski nogometni derbi odigran je u subotu navečer na Poljudu. Hajduk je dvama pogocima Pašalića s 2:0 bio bolji od Dinama.

Dinamo je imao četiri boda prednosti nad Hajdukom uoči večerašnjeg susreta, no Splićani su pobjedom došli na samo bod zaostatka. 

Bio je ovo, između ostalog, susret u kojem je debitovao novi-stari trener Modrih Branko Ivanković. Neće treći debi na klupi Dinama pratiti po lijepom. Za to se pobrinuo Pašalić, koji je u nastavku s dva gola riješio dileme oko pobjednika.

Prvo je u 50. minuti na ubačaj Bukve iz kornera pogodio za 1:0, zatim u 69. minuti, ponovo na asistenciju Bukve, postavio konačnih 2:0. Nije, naravno, moglo bez bakljade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.