Goluža: BiH je hrabra, opasna i nije za otpisati

Selektor Hrvatske o našoj reprezentaciji

Goluža: BiH je hrabra, opasna i nije za otpisati

Slavko Goluža predvodit će sa selektorske klupe reprezentaciju Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Reprezentacija naših zapadnih susjeda smještena je zajedno sa Bosnom i Hercegovinom u grupi B i sigurno je da će taj susret privući mnogo pažnje ovdašnje javnosti.

Goluža, koji će na prvenstvo voditi 16 rukometaša, ukratko je najavio našu grupu i prokomentarisao našu reprezentaciju, koju je okarakterisao kao srčanu, opasnu i nepredvidivu.

"Bosni i Hercegovini se sve poklopilo. Smatram da su se potpuno zasluženo plasirali na Svjetsko prvenstvo jer su odigrali dobro i hrabro. Za njih je i sam plasman ovdje veliki uspjeh budući da su se susreli sa Islandom protiv kojeg im niko nije davao velike šanse. Čak mislim da se u njih nije vjerovalo ni u BiH", započeo je Goluža i nastavio:

"Vjerovali su u sebe i to je velika zasluga mog golege Dragana Markovića. On je jako dobro posložio tim i usadio je taj mentalitet da se ne predaju. Svakako je Bosna i Hercegovina baš kao i Makedonija jedna vrlo ozbiljna i nezgodna reprezentacija protiv koje niko unaprijed ne može upisati pobjedu. Tu je i Austrija, nije to naivna reprezentacija također jer njihovi igrači igraju u Bundesligi. Nema se tu šta dodati".

Slavko Goluža će sa svojom Hrvatskom odigrati dvije prijateljske utakmice prije odlaska na SP i to protiv Srbije, 9. januara u Umagu i dan kasnije u Rijeci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti