Goluža o BiH: Dovoljno je reći da su izbacili veliki Island

Hrvatski selektor spušta loptu

Goluža o BiH: Dovoljno je reći da su izbacili veliki Island

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske, koja će na Svjetskom prvenstvu u Kataru snage odmjeriti i sa našim nacionalnim timom, danas će startati s pripremama.

Hrvatska javnost od Kauboja očekuje medalju, dok pak selektor Slavko Goluža spušta loptu, odnosno tvrdi da je osnovni cilj plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. godine.

"Znamo svoju snagu i kvalitetu, no ne treba trčati daleko. Cilj je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre", prenosi Index.hr Golužinu izjavu.

"BiH je neugodan protivnik, a dovoljno je samo reći da su izabranici Dragana Markovića u kvalifikacijama izbacili veliki Island. Austrijski reprezentativci igraju u Bundesligi i s njima smo imali problema kada smo bili u naponu snage. O Tunisu ne treba trošiti riječi, radi se o najvećim fanaticima. Selektor im je Sead Hasanefendić što im daje dodatnu snagu. Makedonci su s pripremama počeli prije sedam dana, reprezentaciju čine igrači Metalurga i Vardara i to može biti velika prednost, dok je Iran nepoznanica javnosti, ali ne i meni jer sam ih gledao u Doboju", dodao je Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.