Goluža objavio skraćeni spisak igrača za SP u Kataru

Dvadeset Kauboja putuje u Umag

Goluža objavio skraćeni spisak igrača za SP u Kataru

Hrvatska rukometna reprezentacija, jedan od rivala našeg nacionalnog tima u grupi B za Svjetsko prvenstvo, okupit će se 26. decembra ispred hotela Panorama u 9 sati ujutro nakon čega kreće put Umaga gdje će započeti s pripremama.

Popularni Kauboji će u Umagu boraviti do 30. decembra, kada slijedi pauza do 2. januara, nakon čega slijedi nova runda priprema na sitom odredištu. Selekciji Hrvatske sparing partner 9. i 10. januara sa Srbijom u Poreču i Rijeci. Za Katar Hrvatska odlazi 13. januara. 

Selektor Slavko Goluža otkrio je skraćeni spisak za prvu fazu priprema, dok se u drugoj fazi pridružuje i Domagoj Duvnjak, a slijede i dvije pripremne utakmice sa Srbijom. 

Na skraćenom Golužinom spisku nalaze se: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Lovro Šprem (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb), Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Mario Vuglač (PPD Zagreb), Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG), Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb) i Igor Karačić (Vardar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.