Goluža: Posao nije gotov pobjedom protiv Francuza

Hrvatska u polufinalu SP

Goluža: Posao nije gotov pobjedom protiv Francuza

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je u velikom derbiju Francusku sinoć i plasirala se u polufinale rukometnog SP u Španiji.

"Naš posao nije završio pobjedom protiv Francuske. Sada nas u polufinalu svjetskog prvenstva očekuje jaka i neugodna Danska. Moramo u utakmicu uči mirno i koncentrirano," kazao je selektor hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža po dolasku u Barcelonu gdje njegove odabranike u petak očekuje utakmica protiv Danske u polufinalu svjetskog prvenstva.
 
Goluža je zadovoljan uslovima koji su hrvatske rukometaše dočekali u Barceloni, trećem španskom gradu nakon Madrida i Zaragoze u kojem će igrati.
 
"Barcelona je nešto posebno. Smješteni smo uz more, blizu olimpijskog sela. Uslovi su izvanredni, ali to je sve nebitno. Nas zanima samo rezultat," dodao je hrvatski selektor dodavši kako u sastavu nema novih povreda.
 
"Niko se nije posebno žalio, sve će do sutra biti OK. Nemamo nikakvih dodatnih problema," poručio je Goluža.
 
Goluža se još jednom osvrnuo i na sjajnu predstavu koju su njegovi odabranici pokazali u četvrtfinalu protiv aktuelnih olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka Francuza.
 
"Dobro smo se pripremili i spremili taktiku za njih. Nije nas pokolebalo rano isključenje Drage Vukovića, zasluženo smo pobijedili," kazao je Goluža otkrivši kako u hrvatski tabor stižu čestitke sa svih strana svijeta.
 
"Poruke podrške dolaze sa svih strana. Prije utakmice dobili smo i poruku generala Gotovine koja nas je dodatno motivisala. No, nismo imali dovoljno vremena za slavlje. Putovali smo do Barcelone pet sati, a sada nas čeka Danska," zaključio je hrvatski selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti