Goluža: U Danskoj smo živjeli kao životinje

Hrvatski selektor bijesan na ponašanje domaćina

Goluža: U Danskoj smo živjeli kao životinje

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža bio je bijesan na sudije nakon poraza Hrvatske od Danske u polufnalu EP. Goluža je bio nezadovoljan i domaćinstvom u Danskoj. 

"Zakleo sam se prije četiri godine da neću komentarisati suđenje, ali u pojedinim trenucima ovog susreta imao sam osjećaj da gledam kuglanje, a ne rukomet. Moji igrači su padali 'kao kruške' u sredini odbrane, ali sudije nisu kaznile takvo ponašanje Danaca", kazao je Goluža.

"Očajnički smo čekali ovu utakmicu. Ja sam živio za ovu utakmicu. Ali igrali smo protiv domaćina i mnoge su sile bile protiv nas. Govorio sam u afektu, prepun sam emocija. Riječi su išle iz srca, ne iz glave". 

"Vidio sam sedmerce protiv nas, kao i isključenja i ostale odluke, ali ne i na drugoj strani. Vidio sam da je Vori dobio opomenu, ali za istu akciju na drugoj strani nije pokazano isto. Ja sve što sam rekao mogu potpisati, kao Slavko Goluža, vlasnik dva olimpijska zlata". 

"Domaćin je uradio sve da osvoji zlato, svaka sitnica išla je njima u korist, a mi smo živjeli kao životinje, u tri različita grada. Dok nismo došli u Herning nisam se pristojno ni naspavao", istakao je Goluža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.