Goluža: U drugom dijelu smo previše solirali

Francuska bolja od Hrvatske

Goluža: U drugom dijelu smo previše solirali

Adnan Beganović

U derbiju dana na Evropskom rukometnom prvenstvu Francuska je savladala Hrvatsku, čiji selektor Slavko Goluža žali što njegovi izabranici dobru igru iz prvog poluvremena nisu uspjeli kapitalizirati.

"Očekivano je da na turniru ima uspona i padova. U samom finišu prvog dijela smo primili dva gola s igračem manje i vratili smo Francuze u život", istakao je selektor hrvatske reprezentacije Slavko Goluža nakon poraza od Francuske.

"U drugom poluvremenu nismo bili na nivou. Pokušavali smo solirati, razbranili smo Omeyera i žao mi je što našu dobru igru iz prvog poluvremena nismo uspjeli kapitalizirati. Trebalo nam je više discipline, a možda i više rotacije. Možda je to moja najveća greška, možda sam Duvnjaka trebao prije zamijeniti", dodao je Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.