Goluža umjesto Červara

Goluža umjesto Červara

O. Lekić

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola je nakon sastanka Upravnog odbora održanog u utorak izjavio kako je dobio mandat UO-a da sa Slavkom Golužom dogovori uslove prema kojima bi proslavljeni hrvatski reprezentativac, dvostruki olimpijski pobjednik (Atlanta 1996. i Atena 2004.), postao novi selektor hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Goluža će na klupi "kauboja" naslijediti svog bivšeg selektora i mentora Linu Červara, koji je selektorsku dužnost obavljao od 2003. do 2010. godine i u tom razdoblju, pored ostalog, osvojio je i naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika.

"Goluža je naš jedini kandidat, jer smo se odlučili za kontinuitet. Smatramo da ima dovoljno znanja i iskustva kako bi vodio reprezentaciju u narednom razdoblju", rekao je Šola iako nije želio precizirati o kojem se razdoblju radi.

Iako je tijekom igračke karijere osvojio gotovo sve moguće trofeje, kao trener Goluža je tek na početku, posljednjih godina bio je pomoćnik Line Červara, te je s njime osvojio tri srebrne medalje, a samostalno je vodio momčad Siscije iz Siska.

Čelni ljudi HRS smatraju da Goluža ima dovoljno znanja i iskustva da povede najbolje hrvatske rukometaše u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu, a prve kvalifikacijske utakmice odigrat će 28. oktobarta u Karlovcu protiv Rumunije, te 31. oktobra u Vilniusu protiv Litve. U skupini je još i Španija, a plasman na EP izborit će dvije najbolje momčadi iz skupine.

"Ugovor će sigurno biti potpisan do prve sljedeće reprezentativne akcije", naglasio je Šola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije