Gomez ljubomoran na Džekinu reputaciju

Napadač Bayerna tvrdi da Dijamant nije bolji

Gomez ljubomoran na Džekinu reputaciju

Napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez povukao je paralelu između sebe i reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke, napadača Wolfsburga.

Gomez je otkrio kako je pomalo ljubomoran na Dijamanta, jer Džeko se smatra boljim napadačem iako, tvrdi Gomez, posjeduju slične kvalitete.

"Prošle godine je Džeko postigao više golova od mene, ali u predhodne tri sezone postigli smo otprilike isti broj golova", kaže Gomez za njemačke medije.

"Džeko ima reputaciju napadača svjetske klase, dok mene prati glas kao napadača koji propušta prilike, iako smo Džeko i ja propustili isti broj prilika. Nas dvojica posjedujemo slične kvalitete, istu statistiku, ali nas se smatra potpuno različitima. Činjenica je da sam u godini nakon Evropskog prvenstva 2008. godine postigao 24 gola, ali to nije promijenilo moju reputaciju", tvrdi Gomez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti