Goncalo Guedes novi igrač PSG-a

Pojačanje za Parižane

Goncalo Guedes novi igrač PSG-a

M. Šljivak

Mladi napadač Goncalo Guedes novi je igrač francuskog prvaka PSG-a.

Ovaj 20-godišnjak u redove francuskog velikana stiže iz portugalske Benfice, a danas će službeno potpisati višegodišnji ugovor.

Guedes je već stigao u Pariz i danas će biti podvrgnut ljekarskim pregledima nakon čega će službeno postati član Svetaca.

Nije poznata suma koju će francuski tim izdvojiti za Guedesa, ai vjeruje se kako će Benfica zaraditi oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za usluge ovog fudbalera je interes bio zaista ogroman. Bio je jako blizu prelaska i na Old Trafford, jer ga je Manchester United vidio kao idealno pojačanje za svoj tim, ali je na kraju Guedes ipak završio u glavnom gradu Francuske.

Ovaj mladi fudbaler je ove sezone postigao sedam pogodaka u 27 nastupa za tim iz Lisabona, a iza sebe već ima i dva nastupa za nacionalni tim Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi