Gonzalez u CSKA Moskvi

Gonzalez u CSKA Moskvi

Mark Gonzalez dogovorio je prelazak iz Betisa u CSKA Moskvu. Gonzalez je sa moskovskim klubom sve dogovorio, a ostaje još samop da potpiše ugovor, a to će biti učinjeno kad se vrati iz Kopenhagena gdje ga sutra večer očekuje prijateljski meč za Čile protiv Danske.

26-godišnji lijevi bočni je prošlu sezonu proveo u dresu Betisa, ali se nakon ispadanja kluba iz Seville u Segundu odlučio na odlazak u novu sredinu, jer nije želio igrati u drugoj liki, prije svega iz razloga što se Čile nalazi na pragu plasmana na SP naredne godine, a igranjem u drugoj ligi nije bio siguran u svoje mjesto u nacionalnom timu. 

Prije Betisa igrao je nekoliko sezone, i to vrlo uspješno u Real Sociedadu, a nakon toga je dvije sezone nosio dres Liverpoola, odakle je došao u Betis, u kojem je uprkos ispadanju iz lige bio jedan od najboljih igrača, jedan od onih koji nije imao problema s navijačima nakon ispadanja u Segundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.