Goran Galešić konačno potpisao za Krupu

Nakon brojnih 'trzavica'

Goran Galešić konačno potpisao za Krupu

Dojučerašnji fudbaler banjalučkog Borca Goran Galešić napokon je postao novi član Krupe.

O Galešićevom prelasku u Krupu se dugo špekulisalo, pojavljivale su se informacije i da je transfer čak propao, ali je ovaj 28-godišnjak na kraju ipak završio u komšijskom klubu iz Krupe na Vrbasu.

Na kraju se transfer ipak obistinio, ali još uvijek nije službeno potvrđeno na koliki je period ugovor potpisan. Nezvanično, Galešić će u Krupi ostati do kraja sezone, uz opciju produženja saradnje.

Galešić najvjerovatnije neće nastupiti protiv Borca jer je to bila želja oba kluba, kao i samog fudbalera, a Krupi bi trebao predstavljati veliko pojačanje u borbi prvo za Ligu za prvaka, a potom možda i za izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gorana Galešića su tražili još neki klubovi iz BiH (Čelik, Sloboda), Kazahstana i Poljske, ali na kraju je ipak završio u Krupi.

Za Galešića će Krupa biti deveti klub u dosadašnjoj karijeri. Pored Borca je igrao za Goricu, Beerschot, Koper, Botev Plovdiv, Sheriff, Khimki i Celje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi