Goran Lojo: Uradit ćemo sve da ostanemo u A diviziji

Nakon poraza od Italije

Goran Lojo: Uradit ćemo sve da ostanemo u A diviziji

E. Ganibegović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je jučer u prvom kolu Evropskog prvenstva A divizije u Mađarskoj poražena od Italije rezultatom 71:44.

Povodom jučerašnje utakmice u kojoj je naša ženska juniorska selekcija poražena od Italije, oglasio se i selektor Goran Lojo, koji je rekao da su se djevojke u prvih 20 minuta dobro držale, te kako će u narednim utakmicama uraditi sve da opstanu u A diviziji.

"Jučer smo prvenstveno u prvih 20 minuta pokazali da ova mlada ekipa može ravnopravno parirati favorizovanim protivnicima. Imali smo zaostatak od minurs četiri nakon 20 minuta igre. Do 34. minute smo bilo u igri, a nakon toga uslijedio je pad koncentracije i konačan rezultat nije realan omjer snaga na terenu. Istakao bih da je ovdje čak sedam djevojaka mlađe, a od toga dvije imaju pravo nastupa za u16 selekciju. Falilo nam je efikasnosti u napadu u drugom poluvremenu što je na kraju i rezultiralo porazom. Posebno bih istakao zapaženu rolu Sare Heljić koja je zabilježila double double učinak, te Ksenije Mitric koja je vjerovatno i najmlađa učesnica turnira, sa tek punih 16 godina. Smatram da će ova ekipa iz utakmice u utakmicu sazrijevati igrački jer niko od njih nije imao do sada ulogu lidera u reprezentaciji. Kao sto sam rekao prije polaska na prvenstvo, molim sportsku javnost da podrži ovu mladu ekipu, a oni će to sigurno vratiti svojom borbenošću i zalaganjem na terenu. A rutina i iskustvo stiču se minutama na kvalitetnim utakmicama što ove djevojke do sada nisu imale. Grupa nam je zasigurno najjača na prvenstvu. Danas nas očekuje meč protiv Belgije, koja je u pripremnim utakmicama ostvarila svih sedam pobjeda protiv ekipa poput Španije i Francuske. Prvenstvo je dugo a sistem takmičenja specifičan,a mi ćemo uraditi sve da opstanemo u  A diviziji", rekao je selektor naše selekcije.

Naše djevojke danas igraju utakmicu drugog kola protiv selekcije Belgije u 15.45.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi