"Ne želim biti bahat i prepotentan, ali kada igramo kući favoriti smo ko god da nam dolazi"

Sablić pred Željezničar

"Ne želim biti bahat i prepotentan, ali kada igramo kući favoriti smo ko god da nam dolazi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra na svom stadionu igraju veliki gradski derbi protiv Željezničara u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ljubitelji bh. fudbala sutra će moći uživati u još jednom gradskom derbiju sarajevskih rivala, a utakmica na Koševu igra se od 20:30 sati.

Danas je na ovom stadionu održana i press konferencija bordo kluba na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener Goran Sablić koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnji derbi protiv Željezničara.

"Sutra je posebna utakmica, gradski derbi sa Željom. Što se tiče pripreme i stanja ekipe, svi su spremni i dobra je atmosfera pred meč. Spremno čekamo ovaj susret", rekao je na početku i nastavio.

"Nakon utakmice s Leotarom pričali smo, nije nam bila najugodnija situacija kada uzmete otvaranje ove sezone i naš neki uspjeh na domaćem terenu. Uspješniji smo na gostovanju nego u prethodnoj sezoni i mi svakako želimo i motivisani smo da to promijenimo. Imamo kvalitet u ekipi i iz sedmice u sedmicu dobijamo više resursa od igrača i očekujem da sutra ekipa bude bolja i agresivnija. Vrijeme je da pokažemo potencija"l.

"Svaka utakmica je nova prilika i nosi tri boda. Derbiji su uvijek posebni, ali s druge strane u pripremi utakmice za mene nema posebne razlike. Respektujemo Želju kao i ostale ekipe, ali što je za nas najbitnije jeste da pokažemo više odlučnosti i vjere u sebe. Ako 50% kvaliteta pokažemo na utakmici kao na treningu bilo bi dovoljno. Ljuti smo na sami sebe jer  ovi rezultati na domaćem terenu nisu realno stanje za naš kvalitet".

Oglasi

"Stanje na tabeli i forma klubova nisu presudni. Ogromni motiv će biti s obje strane i to je stvar prestiža ne samo u gradu nego u bh. fudbalu. Fokusirao sam se na svoju ekipu, mislim da imamo kvalitet pogotovo jer smo sada kompletni i kada ekipa uhvati svoju formu mi smo konkurentni svim ekipama. Ne želim biti bahat i prepotentan, ali kada igramo kući vjerujem da smo favoriti bez obzira ko nam dolazi".

Konačno su riješeni i neki problemi što se tiče novih čelnika kluba. Da li razmišljate o tituli u svemu ovome?

"Ogromno je olakšanje što je to riješeno. Što se tiče samih ciljeva oni su navedeni i na početku sezone. Kada je situacija sada riješena očekivanja će sigurno biti veća po pitanju plasmana na tabeli i trofeja. Vodeće ekipe su spremne ušle u sezonu, a mi nismo to imali. Možemo ih stići, sezona je tek počela i mi smo tek sada spremni. Sarajevo ima kvalitet i ako nas poštede povrede možemo uhvatiti pravu formu i bit ćemo značajan faktor u ovoj sezoni".

Da li postoji nešto gdje bi vas Željo mogao iznenaditi sutra?

"Uvijek možete odrediti plan, taktiku i lako je danas analizirati protivnika. Željo ima određeni kvalitet i put naprijed i izraženo je da imaju dobru tranziciju. Mobilna i pokretljiva ekipa. Šta će donijeti meč na travnjaku nikada ne znate i zato fudbal i jeste zanimljiv radi toga".

Oglasi

Fanimo je konkurent za derbi?

"Što se tiče Fanima nije u bajnoj formi, ali je odradio sedam dana i može odraditi na svježinu 15-20 minuta. Željo igra tvrdo i kompaktno i prima malo golova", dodao je Sablić.

Na press konferenciji bio je i Mersudin Ahmetović.

"Sutra je derbi i svi znamo kakve je to utakmica ne samo za Sarajevo nego za cijelu bh. javnost. Drago mi je što postoje takve utakmice jer koliko-toliko vraćaju vjeru u bh. fudbal", rekao je Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konačno si se vratio na teren?

"Nakon teške povrede lijepo se vratiti u ekipu. Nedostajalo mi je to. Što se tiče same utakmice, odigrao sam desetak derbija, ali svaki derbi je poseban. Nadam se da će tako biti i sutra".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Ovom prilikom bih poselamio ekipu Leotara.
15 2
Mahatma.Barbie
Ove sezone nismo Sabliću. Uzmi ŽeljA sutra, svi kiksevi su ti oprošteni.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi