Sablić o pojačanjima, radnim dozvolama, Fanimu: Ja bih najviše volio da su svi tu

Trener FK Sarajevo pred meč sa Širokim

Sablić o pojačanjima, radnim dozvolama, Fanimu: Ja bih najviše volio da su svi tu

Midhat Šljivak

FK Sarajevo sutra na Koševu u 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine čeka ekipu Širokog Brijega.

Na press konferenciji o utakmici je govorio trener Bordo tima Goran Sablić.

Sablić je nekada vodio Široki i imat će poseban motiv u ovom meču.

"Imao sam lijep period karijere u Širokom Brijegu i to će uvijek ostati sa mnom", rekao je Sablić i o utakmici je dodao:

"Od prvog dana tražim da se fokusiramo na ono što imamo, a to je taj timski duh kojeg u posljednjim utakmicama vidimo. Nije sve idealno, ali idemo korak po korak. Maksimalno ćemo pristupiti ovoj utakmici".

Trener Sarajeva dobro poznaje Široki i zna da ga očekuje težak meč.

Oglasi

"Široki je dosta promijenio ekipu. U hodu dovode dosta novih igrača. Nigdje nije idealno, pa ni kod njih. Ovo je derbi, oni će doći motivisani, oni se dobro brane, teško primaju pogotke. Očekujem dobar otpor, ali mi želimo napredovati iz utakmice u utakmicu".

Bordo tim u prethodnom periodu nije mogao registrovati strance. Uskoro bi i to trebalo da se riješi.

"Pozitivni signali stižu. Moglo bi se to riješiti već naredni tjedan i svi ih jedva čekamo. Ja računam na sve igrače. I oni koji su poslali opomenu klub rade maksimalno. Oni imaju svoja prava. Ja moram zaštiti momčad".

Osvrnuo se i na još jedan detalj koji se pojavio u medijima.

"Čitam kako zaustavljam neke transfere. Ja te ovlasti nemam, niti bih tako postupio. Nijedna ponuda nije došla za igrače, koliko ja znam. Na njima je hoće li se strpiti. Ako neće, razumijem i to. Nadam se da će se što prije riješiti kompletna situacija".

Oglasi

Matthiasu Fanimu istekla je radna dozvola i on neće biti u kadru za sutrašnji meč.

"Fanimo je bio povrijeđen. Vuče povredu zgloba i to ga je onemogućavalo u radu. Posljednja tri tjedna je bio na rehabilitaciji. Njemu je istekla radna dozvola. Konkurisao bi za sutrašnji meč, ali kako nama, tako njima svima. Volio bih da su svi na okupu".

"Nije ovo lagan period za igrače. Trudimo se da im održimo formu, nije lagano. U reprezentativnoj pauzi imat ćemo utakmicu sa Novim Pazarom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O potencijalnim novim pojačanjima Sablić je rekao:

"Tražimo, nije lagano jer je prelazni rok završen. Nije lako naći igrača, a nije mi potrebno da dovedem samo da bih doveo nekog. Ako se ukaže prava prilika za klub, onda ćemo regovati. Mora biti pravo pojačanje. U razgovorima sa upravom bio je akcent na razvoju igrača. Imamo dobrih potencijala, pokušavamo ih uvesti u seniorski nogomet i da se razvijaju kako treba. Ne želim im zatvoriti vrata".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Meni se uvijek svidjao ovaj Sablic. Mislim da ste dobro potrefili sa njim.
21 2
user1571956549
Sastali se cmarovu na lavor stadionu hahahhaha
1 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi