Zakarić: Zasluženo smo slavili, dolaskom novog trenera postavili smo neke ciljeve

Junak derbija na Koševu

Zakarić: Zasluženo smo slavili, dolaskom novog trenera postavili smo neke ciljeve

Edmir Škorić

Goran Zakarić je s dva gola srušio Sarajevo na Koševu i Premijer ligu učinio potpuno neizvjesnom.

Sarajevo je imalo devet bodova prednosti nad ostalim rivalima na zimskoj pauzi, no sada ta prednost iznosti samo dva boda. Nakon današnje pobjede Borca na Koševu, stvari se mijenjaju i čini se da nas čeka pravo uzbuđenje u finišu sezone.

"Veoma važna pobjeda za nas. Imali smo neke ciljeve prije popčetka sezone, a i nakon dolaska novog trenera smo postavili neke ciljeve. Na pravom smo putu da to i uradimo, a naš glavni cilj je da izborimo Evropu. Želimo i u Kupu daleko. Večeras smo odigrali sjajnu utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili", poručio je Goran Zakarić.

Borac je na dobrom putu da izbori ponovo Evropu, ali također ima priliku da možda dođe i do titule, mada i trener Marko Maksimović skida pritisak sa igrača i govori da je titula sada u drugom planu.

"Rekao sam u najavi da ćemo iskoristiti šansu ako nam se ukaže. Mi smo bili peti na polusezoni, prihvatili bismo tada da nam je ko ponudio da budemo četvrti. Ne želim da ekipa ima teret borbe za titulu. Mi se borimo za Evropu, a ako nam se ukaže prilika, borit ćemo se za titulu", poručio je Maksimović.

Osim što Borcu ide sjajno u prvenstvu, Banjalučani su također na pragu finala Kupa BiH i ako se ne desi neko čudo, ovjerit će finale u srijedu protiv Klisa u Mostaru. U drugom polufinalu igraju Tuzla City i Sarajevo. U narednom kolu Borac će odmjeriti snage sa Širokim, a Zakarić neće igrati zbog suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Brate da su znali tebe bi uefi prijavili a ne mujica hahahahah
8 5
user1583752673
Dolaskom Vice na celo saveza ste vi najavili promjene
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi