Maksimović: Titula nije naš  cilj u ovoj godini

Trener Borca

Maksimović: Titula nije naš cilj u ovoj godini

E. Škorić

Trener Borca Marko Maksimović govorio je nakon današnje pobjede nad Sarajevom.

Banjalučani su slavili pogocima Gorana Zakarića s 2:0 na Koševu i sada su došli na minus dva u odnosu na vodeću ekipu Sarajeva.

"Znali smo kako je teško igrati ovdje na Koševu. Borac dugo godina ovdje nije ostvario zapažene rezultate. Možda je bilo nama mnogo lakše da se pripremimo jer nismo imali pritisak moranja pobjede kao ekipa Sarajeva, koja je apsolutni vladar bh. fudbala. Znali smo da će Sarajevo biti pod pritiskom. Moram priznati da je Sarjaevo bilo bolje u prvom poluvremenu. Na kraju smo zasluženo došli do bodova", rekao je Maksimović.

"Mi smo sa Sarajevom na dva boda razlike, ali meni je bilo bitno da pokažemo da možemo jer se provlačila priča da nismo pobjeđivali ekipe kao što su Sarajevo. Mislim da od danas nas niko neće podcjenjivati. Također, sada smo bliže primarnom cilju, a to je izlazak u Evropu. Nama je to glavni cilj", dodao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Strateg Banjalučana je još jednom poručio da je primarni cilj izlazak u Evropu.

"Rekao sam u najavi da ćemo iskoristiti šansu ako nam se ukaže. Mi smo biti peti na polusezoni, prihvatili bismo tada da nam je ko ponudio da budemo četvrti. Ne želim da ekipa ima teret borbe za titulu. Mi se borimo za Evropu, a ako nam se ukaže prilika, borit ćemo se za titulu".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ti nisi upetljan u ovo, ali prijatelju ovo sto se sad događa je dogovoreno onog trena kad je Čeranić prošle godine zabranio nastavak prvenstva, sve je drugo laž.PS Fanimo nije povrijeđen
1 14
NorthSide
Uzet ćete je. Pobjedom večeras ste zaslužili, nek se sad žale za suđenje.
14 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi