Gordan Bunoza do 2020. godine u Incheon Unitedu
Foto: Incheon United

Bivši reprezentativac BiH produžio ugovor

Gordan Bunoza do 2020. godine u Incheon Unitedu

Bh. internacionalac Gordan Bunoza i naredne sezone će igrati u Južnoj Koreji.

Bunoza kojeg je svojedobno u reprezentaciju BiH jednom prilikom pozvao Safet Sušić od 2017. godine nastupa za Incheon United, a iako je ove zime 'na stolu' imao nekoliko ponuda, odlučio je nastaviti južnokorejsku avanturu i produžiti ugovor.

Ovaj 30-godišnji defanzivac je Incheon Unitedu vjernost potpisao do decembra 2020. godine, a nakon što je stavio paraf na novi ugovor nije skrivao zadovoljstvo.

"Incheon je klub sa najboljim stadionom i vrhunskim navijačima. Dat ću sve od sebe da i u narednoj sezoni igram dobro, a moram istaći i kako mi je zadovoljstvo što ću igrati dalje za ovaj klub", kazao je Bunoza za zvaničnu stranicu.

U protekloj sezoni Bunoza je igrao na visokom nivou, u više navrata se našao i u momčadi kola, pa stoga i nije iznenađujuće što su mu u Incheon Unitedu ponudili novi, poboljšani, ugovor.

Kroz dosadašnju karijeru Bunoza je, između ostalog, igrao još za Pandurii, Dinamo Bukurešt, Pescaru, Wislu Krakow, Karlovac, Hrvatski Dragovoljac...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi