Gordić dobio suigrača iz NBA lige

Gordić dobio suigrača iz NBA lige

Midhat Šljivak

Ukrajinski Azovmash za kojeg će od naredne sezone nastupati bosanskohercegovački košarkaš Nemanja Gordić, dobio je još jedno veliko pojačanje.

Ugovor sa ukrajinskim timom potpisao je američki šuter Manny Harris, koji u Azovmash stiže iz NBA lige gdje je imao zaista solidne role u dresu Cleveland Cavalliersa. Odigrao je u prošloj sezoni 26 utakmica za Cavse, te je za nešto više od 17 minuta u prosjeku ubacivao 6,7 poena po meču.

Ukupno je Harris odigrao 70 utakmica za dvije sezone u dresu Clevelanda, a nastupao je i u razvojnoj NBDL ligi za ekupu Cantona, gdje je imao 21 poen u 17 utakmica.

Prethodno su za Azovmash pored Gordića potpisali još i  Lynn Greer, Akin Akingbala, Tadija Dragičević i Ivan Paunić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.