Gorenje neumoljivo, dva pogotka Senjamina Burića

Benjamin Burić imao osam uspješnih intervencija

Gorenje neumoljivo, dva pogotka Senjamina Burića

Adnan Beganović

Rukometni klub Gorenje, čije boje brane i bosanskohercegovački reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, upisao je osmu pobjedu iz isto toliko susreta u prvenstvu Slovenije.

Rukometaši Gorenja su u 8. kolu slovenačkog prvenstva savladali RK Sviš Ivančna Goricu rezultatom 35:31.

Gorenje su do pobjede vodili Skube sa šest i Bečiri sa pet pogodaka, dok su kod poražene ekipe najefikasniji bili Stopar sa 10, te Košir sa pet pogodaka. Pivot naše reprezentacije i Gorenja, Senjamin Burić se dva puta upisao u listu strijelaca, dok je njegov brat Benjamin imao osam uspješnih intervencija.

Nakon osam kola Gorenje se nalazi na 1. mjestu tabele sa 16 bodova, Celje je drugoplasirano sa dva boda manje i utakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.