Goretić: Trebalo je vremena da se uigramo

Prvi strijelac ŽNK Iskra Bugojno

Goretić: Trebalo je vremena da se uigramo

Samir Mlaćo

Nogometašice Iskre jučer su sa 9:0 savladale Mladost iz Novog Grada, a u visokoj pobjedi istakla se Samira Goretić, koja je bila nezaustavljiva za gostujuće igračice i postigla čak pet pogodaka.

Goretić je mrežu gošći zatresla već u prvim sekundama susreta, a zatim još četiri puta se upisala u listu strijelaca. Nakon sedam odigranih kola prvi je strijelac tima sa sedam postignutih pogodaka.

"Sezona je tek počela i trebalo je malo da se uigramo. Ipak je novi tim, sastavljen od novih igračica ali evo napokon smo krenuli dobrim igrama da pobjeđujemo. Ovo danas nam je samo motivacija da sve više treniramo, jače igramo i da polusezonu završimo kako smo planirali", kazala nam je Goretić.

Goretić je u ŽNK Iskra stigla iz ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe gdje je bila najbolji strijelac Prve lige Federacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi