Gornik se bez Pandže lako obračunao sa fenjerašem

Poljska Ekstraklasa

Gornik se bez Pandže lako obračunao sa fenjerašem

Deseti trijumf sezone očekivano je pred svojim navijačima večeras upisao Gornik Zabrzje rezultatom 2:0 protiv posljednjeplasiranog Podbedskidziea u sedamnaestom kolu Ekstraklase Poljske. 

Zachara je pogodio za vodstvo domaćeg tima u 23. minutu, a konačnih 2:0 deset minuta prije kraja postavio je Iwan.

Ovom pobjedom Gornik se vratio na drugu poziciju Ekstraklase sa 34 boda, tri manje od lidera Legije. Podbedskidzije je i dalje posljednjeplasirani tim na tabeli sa svega 13 bodova. Boris Pandža nije konkurisao za večerašnji meč u domaćem timu. 

U drugom susretu igranom danas Lechia i Ruch podijelili su bodove, a pogodaka nakon devedeset minuta utakmice nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.