Gorr mijenja Hasanefendića

Promjene u Gummersbachu

Gorr mijenja Hasanefendića

Edmir Škorić

U rukometnom bundesligašu Gummersbachu na ljeto će doći do promjene na poziciji trenera.

Bh. stručnjaku Seadu Hasanefendiću klub neće obnoviti ugovor koji ističe na ljeto, a Gummersbach je već pronašao njegovog nasljednika.

Riječ je o Janu Gorru, 33-godišnjem stručnjaku koji će u svom novom klubu raditi od 1. jula 2012. godine.

"Klub sa tradicijom je pravi izazov za mene. Vukovi nisu samo rukometni projekt. Tim je sastavljen od mladih talenata i iskusnih igrača koji mogu garantovati uspjeh" rekao je Gorr.

"Njegova filozofija s mladim igračima u ligi je uspješna i podudara se na način s kojim Gummersbach želi raditi u narednimgodinama", riječi su Gummersbachovog menadžera Axela Geerkena.

Hasanefendić, bivši bh. selektor, Gummersbach je odveo do osvajanja EHF Kupa 2009. godine i Evropskog kupa pobjednika prošle sezone. Ove sezone njegov klub se nalazi pri samom dnu prvenstvene tabele i predstoji mu grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.