Gortat i Lampe predvode Poljsku u Sloveniji

Gortat i Lampe predvode Poljsku u Sloveniji

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Poljske Dirk Bauerman objavio je konačan spisak od 12 košarkaša koji će predstavljati ovu zemlju na Eurobasketu u Sloveniji.

Poljaci će u Sloveniji biti najopasniji na centarskim pozicijima, gdje ekipu predvode centar Phoenix Sunsa Marcin Gortat, te novi igrač Barcelone Maciej Lampe.

Reprezentacija Poljske će na Eurobasketu igrati u grupi C u Celju sa domaćom selekcijom Slovenije, te Španijom, Hrvatskom, Češkom i Gruzijom.

Spisak Poljske za Eurobasket:

Lukasz Koszarek, Krzysztof Szubarga, Przemyslaw Zamojski, Michal Chylinski, Mateusz Ponitka, Thomas Kelati, Adam Waczyński, Michal Ignerski, Przemyslaw Karnowski, Adam Hrycaniuk, Maciej Lampe i Marcin Gortat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.