Niko ne želi ispasti: U Konjicu se "ginulo" za svaku loptu, na kraju zadovoljniji gosti

Podjela bodova

Niko ne želi ispasti: U Konjicu se "ginulo" za svaku loptu, na kraju zadovoljniji gosti

Edmir Škorić

U prvoj utakmici 28. kola Wwin lige BiH sastali su se Igman i GOŠK, što je bio derbi u borbi za opstanak, a na kraju su timovi osvojili po bod odigravši 0:0.

Počelo je prijetnjom po gol domaćina, kada je u trećoj minuti Musulin šutirao iz voleja, a lopta otišla malo pored gola domaće ekipe. Zatresla se nedugo nakon toga mreža gostujuće ekipe. Dupovac je pogodio, no gol je ponišen jer je lopta nakon centaršuta Đorića napustila teren.

U 12. minuti Ikić šutira preko gola Igmana, a na drugoj strani Janketić slabo šutira. Dobra prilika za Igman u 17. minuti, ali je Buturović s 10 metara šutirao malo iznad gola GOŠK-a.

Sljedeća velika prilika viđena je u 35. minuti. Mešinović je šutirao sa desetak metara, brani Vasilj, a na odbijanac je natrčao Denković koji pogađa vanjski dio mreže. Mogli su domaći vrlo lako do prednosti u toj situaciji. Najbolju šasnu gosti iz Gabele imali su u 37. minuti. Mihaljević je obišao golmana Ćemana, ali traljavo šutirao sa par metara i Čubrilo izbacuje sa gol-linije.

Do kraja prvog dijela Igman je dva puta prijetio preko iskusnog Hebibovića, ali je oba puta bivši fudbaler Sarajeva bio neprecizan.

Bilo je šansi i u nastavku meča. Novi pokušaj Hebibovića u 49. minuti, ali opet nedovoljno precizan. Minut kasnije dvije velike šanse za Igman. Prvo je Mešinovića izblokirao Šuta, a zatim Janketić glavom ne pogađa sa samo osam metara.

Oglasi

Zatin u 55. minui Janketić pokušava nakon jedne duge akcije, no pravo u Vasilja. Hebibović je izblokiran, a umalo da sve to kazne fudbaleri gostujuće ekipe u 64. minuti, kada je Musulin šutirao sa 10 metara iskosa, no lopta ide pored gola.

U 75. minuti Denković se iskosa s lijeve starne naštimao na ljevicu i pokušao da iznenadi golmana gostiju no ovaj je bio siguran. Isti igrač je nedugo nakon toga uhvatio loptu na volej i sa neposredne blizine je poslao preko gola.

I na terenu i na tribinama je bilo dosta nervoze i napetosti, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na važnost samog meča.

Kako je vrijeme odmicalo, umor je činio svoje, tempo igre je padao, ali borba na terenu za vaku loptu bila je i više nego očita, dok su igrači i klupe obje ekipe žustro reagovali na svaku odluku sudije. Uspjeli su gosti čak da zatresu mrežu domaćeg tima, ali je Šiško bio u ofsajdu.

Na kraju je završeno bez pobjednika i ovaj bod svakako više odgovara gostima koji su sada na osmom mjestu s 32 boda, Igman edveti sa 28, s tim da, ovisno o rezultatima Tuzle i Željezničara, može da padne i na 11. mjesto i nađe se u opasnoj zoni.

Oglasi

Željezničar dočekuje večeras Široki Brijeg, dok će Tuzla gostovati otpisanoj Zvijezdi u srijedu. Igmanu slijedi još jedan jako važan meč u borbi za opstanak na Tušnju protiv Tuzle već za vikend, dok će u Gabeli gostovati Željezničar.

Igman - GOŠK 0:0

IGMAN: Ćeman, Mešinović, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Janketić, Ramić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Vasilj, Čoko, Batarelo, Radenović, Mihaljević, Musulin, Šuta, Gogić, Nižić, Ikić, Skorup.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
napetost i nervoza na tribinama, novinar je vjerovatno mislio na magistralni put m-17.
3 1
user1693697888
****m te zeljo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi