GOŠK na Grbavici odličan ispit za FK Željezničar: Plavi na kraju ipak bolji

Trijumf Željezničara

GOŠK na Grbavici odličan ispit za FK Željezničar: Plavi na kraju ipak bolji

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Željezničar je u pripremnom meču savladao GOŠK na Grbavici rezultatom 2:1.

Plavi su od prve minute krenuli ofanzivno ka golu Gabeljana, a u 17. minuti im se ofanzivna igra i isplatila. Lijepa akcija je to bila domaćeg tima, a završio ju je Mehmed Alispahić za 1:0.

Nije GOŠK bio bezopasan. Pravili su probleme domaćim u nekoliko navrata, a Erić je nakon jednog dobrog šuta u 24. minuti morao spašavati domaće.

Imao je potom GOŠK još nekoliko zanimljivih pokušaja, ali bez promjene rezultata je bilo sve do 39. minute kada je Željezničar stigao do drugog gola, a zabio je Ivan Lendrić.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme GOŠK se vraća u igru. Lijepu akciju odigralu su Gabeljani u 48. minuti, a Šunjić zabija za 2:1.

Tim Amara Osima je i u ostatku meča bio konkretniji. Međutim, nisu uspjeli da naprave previše pred golom gostiju. Ostalo je 2:1 za Željezničar kojem je ovo bila odlična provjera protiv glavnog favorita za ulazak u Premijer ligu naredne sezone.

Pripremni meč:

Željezničar - GOŠK 2:1 (Alispahić 17, Lendrić 39' / Šunjić 48')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Sadiković, Kosorić, Šehić, Bojo, Alispahić, Subašić, Štilić, Veselinović, Lendrić.

NK GOŠK: Lukač, Šivšić, Rizvanović, Despotović, Arsić, Jusufbašić, Šantić, Savić, Turanjanin, Radić, Lovyniuk.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti