GOŠK namučio Dinamo
Loše izdanje "modrih" uprkos pobjedi

Memorijal "Andrija Anković"

GOŠK namučio Dinamo

Adnan Beganović

Na tradicionalnom fudbalskom memorijalu "Andrije Ankovića" u Gabeli, zagrebački Dinamo je sa dosta muke slavio protiv našeg GOŠK-a u prvoj polufinalnoj utakmici. 

GOŠK iz Gabele, član Prve lige Federacije BiH, je protiv favoriziranog Dinama dosta bolje otvorio utakmicu i na oduševljenje oko 1.500 navijača poveo sa 1:0. Strijelac za našeg Prvoligaša F BiH bio je Benić nakon sjajne akcije sa Ortašom.

U drugom poluvremenu zagrebački "modri" krenuli su ofanzivnije, ali je GOŠK sve do 71. minute odoljevao napadima. U 71. minuti Dinamo više sretno nego spretno poravnava rezultat autogolom Šabanovića. Samo nakon dva minuta igre Dinamo dolazi u prednost preko Sivonjića, da bi u 79. minuti Tadić postigao pogodak za konačnih 3:1 za Dinamo.

Damir Borovac, trener GOŠK-a iz Gabele može biti zadovoljan prikazanom igrom i otporom koji su njegovi fudbaleri pružili najboljoj hrvatkoj momčadi, dok s druge strane, trener Dinama Marijan Vlak unutar svoje ekipe mora riješiti mnogo stvari.

GOŠK – Dinamo 1:3
Strijelci: 1:0 Benić (36), 1:1 Šabanović (71-ag), 1:2 Sivonjić (73), 1:3 Tadić (79).

GOŠK Gabela: N. Jurić, Ortaš, Šabanović, Kojić, Stojanov, I. Pehar, Murić, Ric, Bošković, Benić, Marković (još su igrali: Ljubojević, Kvesić, Brajković, Rako, Bebek, Ne. Jurić, B. Pehar, Šiljeg). Trener: Damir Borovac.

Dinamo Zagreb: Butina, Hrgović, Calello, Lovren, Etto, Tomić, Balaban, Sammir, Mandžukić, Slepička, Barbarić (još su igrali: Lončarić, Tomečak, Ibanez, Tadić, Carlos, Pivarić, Vrdoljak, Sivonjić, Šokota, Morales). Trener: Marijan Vlak

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti