Gosti slavili u tri susreta
Terrell Lyday

Treće kolu najboljih 16 u Eurocupu

Gosti slavili u tri susreta

M. Maksimović
Teme:

Tri ekipe su uspjele ostvariti gostujuće pobjede u trećem kolu Eurocupa. To je pošlo za rukom ekipama Uniksa, Goettingena i Benettona.Nakon tri kola su neporažene ekipe Uniksa,Pepsi Caserte te Cajasola iz Seville.

Uniks je prošao neugodno gostovanje u vršcu, do pobjede je došao u posljednjim trenucima utakmice. Gosti su u jednom trenutku četvrte četvrtine imali + 8, ali je Mladen Jeremić zabio tricu pola minute prije kraja za 83:83.Terrell Lyday je pogodio samo jedno od dva bacanja, ali posljednji napad na utakmici domaći košarkaši nisu realizovali, Boris Savović nije pogodio preko ruke.

Lyday je bio odličan u ovom susretu, ubacio je 28 poena, trice je šutirao 5/5, dok je Vladimir Veremeenko uz 17 poena imao i 11 skokova.Boris Savović nije ubacio zadnju loptu, utakmicu je na kraju zaključio sa 22 poena.

Uzbudljivo je bilo i u Zagrebu gdje je Cedevita upisala prvu pobjedu u drugom krugu takmičenja. Do nje je stigla kroz produžetke preko Gran Canarie 114:110.

Utakmica je ličila na one sa NBA parketa u koji se puca iz svih oružija. Na kraju utakmice je jedan statistički podatak ''upao u oči''. Obe ekipe su pogodile zajedno 34 trice i obe su imale po 35 šuteva za tri poena.Kod Cedevite je najviše ubacio Rudež, 35 poena, Wright 24,Edwards 18.Vedran Princ se za 12 minuta provedenih na parketu nije uspio upisati u strijelce.Kod Gran canarie je prvo ime bio Jaycee Carroll sa 28 poena.

Benetton je pobjedom u Grčkoj stigao na korak do plasmana u četvrtfinale.Za ekipu Jasmine Repeše plasman na Final Four bi značio puno,s obzirom da se će se ove godine završni turnir igrati u Trevisu. Panellinios je poražen 75:83, a presudnim se pokazala serija gostiju 11:2 u posljednjoj dionici.Devin Smith je predvodio Benetton sa 22 poena, sedam više je u grčkoj ekipi zabio Torin Francis.

Goettingen se iz Soluna vratio pjevajući.Ruka Louisa Dale je je bila mirna sa linije slobodnih bacanja u finišu za iznenađenje 84:82.Christos Tapoutos je promašio produžetke. Mike Scott kod gostiju 18 poena, isto toliko kod Arisa Kostas
Charalampidis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti