Gostima ni mrvica

JSL, 19. kolo

Gostima ni mrvica

Edmir Škorić

Šest utakmica 19. kola Jelen Superlige Srbije odigrano je u subotu. U svih šest gosti nisu osvojili ni bod.

Najubjedljivija je bila Vojvodina koja je u Novom Sadu s 3:0 savladala Čukarički. Favorizirani domaćin poveo je golom Oumaroua u 36. minuti, a isti igrač je, deset minuta prije kraja, povisio na 2:0. Sve je riješio Tumbašević u 82. minuti.

OFK Beograd se 80 minuta mučio sa Hajdukom iz Kule, ali je Simić pogodio za veliko slavlje domaćih. Rezultatom 2:0 Jagodina i Spartak Subotica savladali su Inđiju, odnosno Metalac GM.

Borac je u prvoj odigranoj utakmici s 1:0 savladao Sobodu PS, uz gol Damjanovića iz 62. minute. Smederevo je teško došlo do pobjede nad Javorom.

Živković je donio domaćinu vodstvo u 26. minuti, ali je Hadžibulić poravnao u finišu prvog dijela. U 86. minuti Ognjanović slama otpor gostiju za pobjedu domaćeg sastava.

Sutra se od 14 sati sastaju Rad i Partizan, a od 19 sati Crvena zvezda i BSK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije