Gostujuće pobjede Arsenala i Basela, remi u Nizozemskoj

Europa liga, 1/16 finala

Gostujuće pobjede Arsenala i Basela, remi u Nizozemskoj

A. Čaušević
Teme:

Kompletirani su prvi mečevi 1/16 finala Europa lige. Gostujuće pobjede su ostvarili Arsenal i Basel.

Oympiakos je u Atini bio domaćin Arsenalu, a londonski tim je slavio s minimalnih 0:1. Pobjednik poprilično izjednačnoeg meča u kojem su obje ekipe imale svoje prilike je odlučen u finišu susreta.

Pobjednički gol za trijumf Topnika u 82. minuti je zabio Lacazette poslije lijepe akcije engleskog tima. Sead Kolašinac je cijeli meč presjedio na klupi.

Najubjedljiviji gostujući trijumf ostvario je Basel. Švicarska ekipa je protutnjala Nikozijom savladavaši APOEL s 0:3. Petretta u 16. te Stocker u 53. i Arthur u 66. minuti su bili strijelci za goste.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Minimalnu zalihu pred revanš meča sa gostovanja je mogao imati i LASK, ali austrijski tim nije sačuvao prednost protiv Alkmaara. Bilo je 1:1. Austrijanci su 26. minuti stigli do prednosti preko Raguža, a nizozemski predstavnik je izjednačio u 86. preko Koopmenersa iz penala.

Revanš susreti se igraju za sedam dana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Arsenal spreman za velike domete sa ovakvim trenerom i ovakvom igrom svaka čast kad se vraćaju klubovi ovakvog rebomea
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti