Gotovo je: Philippe Coutinho je novi igrač Barcelone!
Brazilac je činio sve kako bi obukao dres Barcelone. San mu se konačno ostvario u jednom od najvećih transfera ikad (Foto: EPA)

Za 160 miliona eura

Gotovo je: Philippe Coutinho je novi igrač Barcelone!

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho od večeras je novi igrač Barcelone. Nakon duge sage oko dolaska Brazilca na Nou Camp, večeras je potvrđeno da je Liverpool prihvatio ponudu katalonskog velikana za ovog fudbalera.

Saga oko prelaska Coutinha u Barcu trajala je mjesecima. Večeras je konačno sve završeno i Brazilac će postati novi član katalonskog kluba.

Barcelona će za usluge sjajnog veznjaka timu sa Anfielda isplatiti čak 160 miliona eura, što je treći najveći transfer u historiji fudbala.

Coutinho je već na putu ka Barceloni. Tamo će večeras obaviti ljekarske preglede i sutra će vjerovatno potpisati višegodišnji ugovor sa španskim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je član Redsa postao u januaru 2013. godine. Stigao je iz Intera za 13 miliona eura, a odigrao je 200 utakmica uz 54 postignuta gola za ekipu sa Anfielda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije